کسب و کار اینترنتیمقالات نت کار
تاثیر منفی اعتماد به نفس بیش از اندازه | نابود نشید | روانشاسی

افکار منفی و غرور بیش از اندازه | نابودی کسب و کار
بدون شک داشتن اعتماد به نفس بیش از اندازه برای دستیابی به موفقیت، یک فاکتور بسیار اساسی است. در حقیقت باور مثبت به خویشتن، باوری بسیار فوقالعاده است. اما سوال اینجاست که آیا داشتن اعتماد به نفس بیش از اندازه میتواند مشکلساز شود؟ پاسخ تحقیقات علمی به این سوال مثبت است. محققان باور دارند که داشتن اعتماد به نفس، آن هم بیشتر از اندازهی مناسب آن، همیشه هم فوق العاده نیست.
یک مثال رایج در مورد اعتماد به نفس بیش از اندازه، موقعیتی را توصیف میکند که در آن فردی به سبب دست کم گرفتن زمان مورد نیاز برای رسیدن به یک قرار ملاقات، یا شاید به سبب اعتماد بیش از اندازه به توانایی رانندگی خود، به موقع به قرار ملاقات خود با فردی دیگر نمی رسد.
شاید شما نیز همانند افرادی باشید که فکر میکنند میتوانند یک پروژه را به سرعت به پایان برسانند، اما به خاطر خوشبینی بیش از اندازه، قادر به انجام آن کار در مهلت داده شده نمیشوند.
تصور ناصحیح در مورد زمان مورد نیاز و تواناییهای شخصی در یک فعالیت
اعتماد به نفس بیش از اندازه معمولاً از اینجا ناشی میشود که فرد تصور اشتباهی در مورد دشواری یک کار و یا زمان مورد نیاز برای انجام آن دارد. چنین اعتماد به نفسی میتواند در نهایت باعث شود تا شخصیت و حتی خوش نامی شما آسیب ببیند. با این حال با استفاده از برنامهریزی صحیح و مدیریت مناسب زمان، میتوان از چنین نتایج ناخوشایندی پیشگیری نمود. البته دقت داشته باشید که دستیابی به چنین مهارتی، درست همانند دیگر مهارتهای ارتقاء شخصی، همیشه آسان و بدون مشقت نخواهد بود
(توصیه میکنم مقاله کسب درامد از ۵ خلاقیت جدید رو مطالعه کنید)
شاید تایتانیک قربانی اعتماد به نفس بیش از اندازه شد!
اعتماد به نفس بیش از اندازه میتواند پیامدهای ویران گر دیگری نیز داشته باشد. به عنوان یک نمونه موضوع برخورد کشتی مشهور تایتانیک با یک کوه یخ بزرگ، که در نهایت منجر به غرق شدن کشتی غرقنشدنی تایتانیک شد، را در نظر بگیرید. کاپیتان این کشتی پس از مشاهدهی آن کوه یخ، با اعتماد به نفسی که در آن موقعیت بیش از اندازه محسوب میشد، اعلام کرد که این تنها یک قطعه یخ کوچک است. نتیجه میگیریم که داشتن اعتماد به نفس بیش از اندازه میتواند در برخی شرایط نتایج بسیار اسفباری به دنبال داشته باشد.
نظر شما لزوماً درست ترین نظر نیست
هر کدام از ما نظریهای در مورد چگونگی کارکرد جهان داریم. ممکن است شما دیدگاه خاصی در مورد اهمیت دعا کردن و یا نظراتی پیرامون چگونگی رفتار با محیط زیست داشته باشید. حتی ممکن است هر فردی در مورد شیوهی صحیح پخت یک تخم مرغ نظر خاص خودش را داشته باشد.
به عنوان مثال، آیا تاکنون برای شما پیش آمده که در حین سفر در یک جادهی خلوت، فردی با سرعت ۸۰ مایل در ساعت، درست پشت سر شما، قرار گیرد و باعث به هم خوردن آرامشتان شود؟ در این وضعیت شما چگونه واکنشی نشان خواهید داد؟ شاید شما هم مانند برخی دیگر از افراد، شروع به خطاب نمودن آن فرد با القاب ناشایست کنید! حال فرض کنید که در یک مسیر به تنهایی در حال رانندگی هستید و به فردی برمیخورید که با سرعتی بسیار کمتر از شما، درست جلویتان، در حال رانندگی است. به احتمال زیاد در این شرایط نیز القاب مشابهی را به این فرد نسبت خواهید داد.
بنابراین به نظر میرسد که هم رانندگی با سرعت بیشتر از شما و هم رانندگی با سرعت کمتر از شما واکنش منفی یکسانی را در شما بر می انگیزند. به عبارت دیگر این تنها سرعت شماست که سرعت صحیح است، و مهم نیست که این سرعت چه اندازه باشد!
چگونه ترجیحات شما به اعتماد به نفستان مرتبط میشود؟
ما معمولاً فکر میکنیم که نظرات ما، ارزشهایمان و نگرشمان به دنیا، نسبت به دیگر افراد صحیحتر و مناسبتر است. انسانهایی با این دیدگاه، نه تنها نسبت به مسیر رانندگی خود، بلکه نسبت به شیوهی تربیت فرزندان خود، شیوهی لباس پوشیدن، صحبت کردن و حتی نسبت به انگیزهها و تلاشهای خود در انجام یک کار کاملاً اطمینان دارد.
در یک بررسی از ۲۷ دانشجو خواسته شد تا انگیزههای خود را برای یادگیری، در قالب یک شخصیت تخیلی، که از نظر آنان بهترین سطح انگیزش را دارد، به تصویر بکشند. جالب اینجاست که ۲۶ دانشجو از ۲۷ دانشجو اعتقاد داشتند، کاراکتری که آنها ساختهاند بهترین و کاراترین کاراکتر است. چنین اتفاقی از این حقیقت نشأت میگیرد که ما باور داریم که راهمان بهترین راه ممکن است. چنین باوری اعتماد به نفس ما را نیز تحت تأثیر قرار خواهد داد؛ چرا که ما در نتیجهی این باور شروع به جانبداری مثبت در مورد تواناییهای خود خواهیم کرد.
جهتگیری تأکیدی در نتیجهی اعتماد به نفس بیش از اندازه
تعداد بسیار زیادی از اصطلاحات و واژهها برای توضیح
روانشناسانهی تعصبهای شخصی وجود دارند. صفاتی نظیر «خودپرستانه» و «نارسیستی» از جمله اصطلاحاتی هستند که در این ارتباط بلافاصله به ذهن میآیند. متخصصان انگیزش فرایند اعتماد به نفس بیش از اندازه در مورد نگرشهای شخصی را با عنوان «جهتگیری تأکیدی» میشناسند. جهتگیری تأکیدی زمانی اتفاق میافتد که فرد در یک حالت جانبدارانه و در جهت تأیید نظرات و گرایشهای خود، دست به ارزیابی شواهد میزند. به عبارت سادهتر جهتگیری فرد در این حالت به نفع باورهایی است که پیش از به دست آوردن اطلاعات یا شواهد جدید، آنها را در ذهن خود داشته است.
نتایج جهتگیری تأکیدی ما را مستعد میکند تا باور کنیم که راه ما برترین راه است. در بهترین حالت، جهتگیری تأکیدی، مانع از آن میشود تا ما نقاط تاریک باورها و نگرشهای خود را ببینیم و در بدترین حالت، جهتگیری تأکیدی باعث میشود تا ما تصمیمات نادرست و ضعیفی بگیریم، چرا که در چنین شرایطی ما تنها به دنبال شواهدی هستیم که باورهای پیشین ما را تأیید کنند و با توانایی ما در حل مسائل هم سو باشند. بدیهی است که در چنین شرایطی امکان کسب شواهد جدید برای به چالش کشیدن باورهای پیشین ما و در نتیجه امکان پیشرفتمان وجود نخواهد داشت
غلبه بر جهتگیری تأکیدی
یکی از روشهای موثر برای غلبه بر جهتگیری تأکیدی این است که فرایند تفکر خود را به صورت کلی مورد بازبینی قرار دهیم. به جای نتیجهگیریهای لحظهای و ناگهانی، لازم است تا در مورد فرایند تفکر خود فکر کنیم و عواقب هر واکنش را مورد بررسی قرار دهیم.
علاوه بر این، برای غلبه بر جهتگیری تأکیدی، باید فرایند جمعآوری شواهد را مورد آزمایش نقادانه قرار دهیم. اینجاست که باید از خود بپرسیم آیا واقعا تمام شواهد ممکن را به دست آوردهایم یا تنها شواهدی را انتخاب کردهایم که موقعیت کنونی ما را مورد حمایت قرار داده و دانستههای قبلی ما را مورد تأیید قرار میدهند.
علاوه بر این ما بایستی خود را برای پذیرش آلترناتیوهایی که باورهای حال حاضر ما را رد میکنند، آماده نگه داریم.
(از انجایی که مقاله در باره روانشاسی کسب و کار های اینترنتی میباشد مقاله ۸ قدم تا شروع یک کسب و کار را مطالعه بفرمایید)
حرف آخر و نتیجه گیری
در پایان میتوان گفت، غلبه کردن بر اعتماد به نفس بیش از اندازه و جهتگیری تأکیدی نیازمند آن است که شما تواناییهای خود را به درستی و صادقانه مورد سنجش مجدد قرار دهید. به عنوان نمونه لازم است درصورتیکه در مورد زمان مورد نیاز برای تکمیل یک پروژه مطمئن نیستید، در مورد تخمین زمان لازم محافظهکاری بیشتری به خرج دهید.
علاوه بر این توانایی انجام یک پروژه نیز باید مورد سنجش مجدد قرار گیرد، حتی اگر شما فکر میکنید که توانایی انجام آن را به صورت کامل دارید. در سنجش مجدد تواناییهای لازم برای انجام یک پروژه، شما به یک تصویر روشن تر از آنچه برای موفقیت در انجام آن مورد نیاز است، دست خواهید یافت. سنجش مجدد تواناییها، ممکن است باعث شود تا تلاش بیشتری برای انجام کارها نیاز باشد چرا که تا پیش از آن شما تصور دیگری از فعالیتها داشتهاید و آن را راحتتر تصور میکردهاید. علاوه بر این چنین بازنگریای ممکن است باعث شود تا شما اضطراب بیشتری را تجربه کنید، چرا که پس از این بازنگری تصور واضح تری نسبت به تمامی مهارتهای مورد نیاز برای انجام آن فعالیت به دست خواهید آورد.
همانند بسیاری دیگر از فاکتورهای انگیزش، هر چه شما خودآگاهی بیشتری داشته باشید، با احتمال بیشتری قادر خواهید بود تا بر مشکلاتی که در این نوشته به آنها اشاره شد، فائق آیید. ارزیابیهای واقع بینانه و هشیارانه در نهایت باعث میشوند تا شما از اثرات منفی جهتگیری تأکیدی در امان بمانید و سنجشهای مجدد خود، در مورد تواناییها، زمان و …، را به شیوهی مناسبتری پیاده نمایید.
______________________________________
حتما توصیه میکنم مقالات زیر را یکبار مطالعه بفرمایید :
آموزش کسب درآمد از وبلاگ در ۱۰ قدم ساده
تمامی ۴۰ روش های کسب درآمد از اینترنت در ایران
چگونه از صفر تا صد یک کسب و کار اینترنتی تاسیس کنیم
۱۰ ایده ناب و جدید کسب درامد از تلگرام
کسب درامد از اینترنت بدون هیچ تخصصی | تضمینی
_____________________________________
اتمام مقاله /
منبع : hafeznajafi.ir
موفق و پرسود باشید.
اعتماد به نفس کاذب !!!!پاسخ : سلام و عرض تحيت بزرگوار اعتماد به نفس كاذب بالا در واقع شكلي از اعتماد به نفس پايين است، با اين تفاوت كه فرد خود را بالاتر از آن كه هست نشان مي دهد. به عبارت ديگر فرد وقتي خود را در زمينه اي ناتوان مي بيند، سعي مي كند با بزرگ و توانا جلوه دادن خود، نظر ديگران را جلب كند. اين افراد هم مانند كساني كه اعتماد به نفس پايين دارند، به گرفتن تأييد ديگران محتاج اند و ارزش خود را از بيرون مي گيرند. در نتيجه، طوري رفتار مي كنند كه گويي از اعتماد به نفس بالايي برخوردارند و اين اعتماد به نفس از توانايي هاي آنان ناشي شده است. رفتار افرادي كه اعتماد به نفس كاذب بالا دارند نشان مي دهد اعتماد به نفس بالايي دارند در حالي كه اعتمادي كه آنان به خود دارند واقعي نيست. فرد ممكن است داستان سرايي كند و چيزهايي درباره ي خودش بگويد كه مخاطب را تحت تأثير قرار دهد. شايد اطرافيان تصور كنند اعتماد به نفس فرد خيلي بالاست، در صورتي كه اين گونه نيست و فقط رفتار او اين طور نشان مي دهد. نمونه ي اين رفتار متناقض با باورها را مي توانيد در وجود برخي از بازيگران طنزپرداز و كمدين ها ببينيد. در بررسي هايي كه روي شخصيت بسياري از كمدين ها انجام شده، به اين نتيجه رسيده اند كه اغلب از لحاظ شخصيتي افرادي افسرده، متزلزل و با اعتماد به نفس پايين هستند. آن ها ضعف هاي بسياري دارند ولي با يك اعتماد به نفس كاذب بالا و با پوششي كه بر اضطراب خود مي كشند،روي صحنه و در مقابل چشم صدها تماشاگر ظاهر مي شوند و نمايش اجرا مي كنند، و مخاطبان اصلاً متوجه شخصيت اصلي و توانايي هاي واقعي آنان نمي شوند. در بعضي از افرادي كه اعتماد به نفس كاذب بالا دارند، موارد سوءنيت و سوءاستفاده هم ديده مي شود. مثلاً فردي كه بسيار ترسو است، وقتي احساس خطر مي كند جسارت به خرج مي دهد و داد و بيداد مي كند تا ديگران فكر كنند كه اعتماد به نفس او بالاست، در صورتي كه او در حقيقت خالي است و به محض اين كه تنها شود يا در موقعيتي قرار بگيرد كه نتواند اين گونه نقش بازي كند، مي شكند و از بين مي رود. افراد متظاهر نيز به نوعي مي خواهند خود را آن گونه كه نيستند نشان دهند، فقط به دليل اين كه ديگران آن ها را ببينند و باور كنند. مطالب براي شما هستند هر نوع سوالي بود بفرماييد
سلام و عرض تحيت بزرگوار اعتماد به نفس كاذب بالا در واقع شكلي از اعتماد به نفس پايين است، با اين تفاوت كه فرد خود را بالاتر از آن كه هست نشان مي دهد. به عبارت ديگر فرد وقتي خود را در زمينه اي ناتوان مي بيند، سعي مي كند با بزرگ و توانا جلوه دادن خود، نظر ديگران را جلب كند. اين افراد هم مانند كساني كه اعتماد به نفس پايين دارند، به گرفتن تأييد ديگران محتاج اند و ارزش خود را از بيرون مي گيرند. در نتيجه، طوري رفتار مي كنند كه گويي از اعتماد به نفس بالايي برخوردارند و اين اعتماد به نفس از توانايي هاي آنان ناشي شده است. رفتار افرادي كه اعتماد به نفس كاذب بالا دارند نشان مي دهد اعتماد به نفس بالايي دارند در حالي كه اعتمادي كه آنان به خود دارند واقعي نيست. فرد ممكن است داستان سرايي كند و چيزهايي درباره ي خودش بگويد كه مخاطب را تحت تأثير قرار دهد. شايد اطرافيان تصور كنند اعتماد به نفس فرد خيلي بالاست، در صورتي كه اين گونه نيست و فقط رفتار او اين طور نشان مي دهد. نمونه ي اين رفتار متناقض با باورها را مي توانيد در وجود برخي از بازيگران طنزپرداز و كمدين ها ببينيد. در بررسي هايي كه روي شخصيت بسياري از كمدين ها انجام شده، به اين نتيجه رسيده اند كه اغلب از لحاظ شخصيتي افرادي افسرده، متزلزل و با اعتماد به نفس پايين هستند. آن ها ضعف هاي بسياري دارند ولي با يك اعتماد به نفس كاذب بالا و با پوششي كه بر اضطراب خود مي كشند،روي صحنه و در مقابل چشم صدها تماشاگر ظاهر مي شوند و نمايش اجرا مي كنند، و مخاطبان اصلاً متوجه شخصيت اصلي و توانايي هاي واقعي آنان نمي شوند. در بعضي از افرادي كه اعتماد به نفس كاذب بالا دارند، موارد سوءنيت و سوءاستفاده هم ديده مي شود. مثلاً فردي كه بسيار ترسو است، وقتي احساس خطر مي كند جسارت به خرج مي دهد و داد و بيداد مي كند تا ديگران فكر كنند كه اعتماد به نفس او بالاست، در صورتي كه او در حقيقت خالي است و به محض اين كه تنها شود يا در موقعيتي قرار بگيرد كه نتواند اين گونه نقش بازي كند، مي شكند و از بين مي رود. افراد متظاهر نيز به نوعي مي خواهند خود را آن گونه كه نيستند نشان دهند، فقط به دليل اين كه ديگران آن ها را ببينند و باور كنند. مطالب براي شما هستند هر نوع سوالي بود بفرماييد